13 Kasım 2015 Cuma

En Etkili DDOS Yöntemleri



Bilişim alanında en çok görülen siber saldırıların başında DoS (Denial of Service) veDDoS (Distributed Denial of Service) saldırıları gelmektedir. 
DoS saldırısı, kısaca, belli bir sunucunun belli bir şekilde hizmet bekleyen kullanıcılara hizmet verememesini sağlamak amacıyla, o bilgisayarın işlem yapmasını engellemek, bir başka deyişle hedef bilgisayarı bilişim sisteminin içerisine girmeksizin kilitlemektir. 
DoS işlemi, birden çok sayıda bilgisayar üzerinden yapıldığında, yani “dağıtılmış” (distributed) bir şekilde gerçekleştirildiğinde ise ortaya DDoS saldırısı çıkmaktadır

Alttaki resim ddos atılan bir web sitesinin trafik ölçümü. DDOS 2 bin kişinin girebileceği bir web sitesine 20 bin kişiyi aynı anda sokmaktır. 20 bin kişi 3-5 kere gir çık yapsa server zaten çöker.

1-) Bilgisayarı iyi ayarlamalısınız. Kendi bilgisayarınızdan asla DDOS atmayın. İp değiştirdim vs diye düşünmeyin devlet keriz değil bir bakmışsınız kapıda polis elinizde kelepçe polis arabasına bindiriliyorsunuz.

2-) Güçlü makina gerekli. Hat çıkışı ve girişi(dowland-upload) hızlı bir makina gerekli.

3-) Sabır. Sabır çok önemli. Saldırdığınız site büyük bir web sitesi ise çökertmek zaman alabilir.

4-) Saldırı tipini belirlemeniz lazım. İnternette bu konuya değinen site neredeyse yok. UDP- saldırı tipi birde porta saldırı tipleri vardır. Direk 8080 portunada saldırabilirsiniz yada UDP ile saldırıp yavaştan belli etmedende çökertebilirsiniz. 

UDP Saldırısı:

UDP saldırısı (UDP flood)UDP (User DataGram Protocol) protokolünü kullanarak yapılan bir DoS saldırısıdır. Sunucu UDP ye cevap olarak ICMP paketi gönderir. Gönderdikçe sunucu yavaşlar. Pek etkili bir saldırı değildir. Güvenlik duvarları rahatça sizi fark edebilir.

5-) Sunucunun bilgilerini tespit edin. Apache veya Litespeed tarzı bir şeyler mi kullanıyor özel scriptmi kullanıyor bunları tespit edin.











Unknown Web Developer

Adım Yusuf soyadım Akgün. Web ve Grafik alanında çalışmalar yapıyorum. YusufNumlock blogum. netdeturk.com diğer web sitem.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder